«Σχολείο γυναικών» του Μολιέρου.

“The School for Wives” by Moliere.

σχολειο γυναικων School for Wives.JPG

«Σχολείο γυναικών» του Μολιέρου.

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες του Μολιέρου το «Σχολείο γυναικών» διαλέξαμε αυτή την εβδομάδα για το «Θέατρο της Δευτέρας».

Ο Μολιέρος, βαθύτατα ρεαλιστής, γνώριζε αλλά και αποδείκνυε ότι η κωμωδία είναι η γελαστική παραδοχή της συχνά πικρής αλήθειας. Αυτό συμβαίνει και σε αυτό το έργο. Δημιούργημα της πραγματικότητας είναι ο μεσήλικας Αρνόλφος που θεωρεί άπιστες όλες τις γυναίκες για να τιμωρηθεί από το νόμο της φύσης.

Η παράσταση που θα παρακολουθήσουμε προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1979 σε μετάφραση του Κώστα Βάρναλη και σκηνοθεσία των Γιώργου Εμιρζά και Δάφνης Τζαφέρη. Ο Θύμιος Καρακατσάνης και μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών ερμηνεύουν τους χαρακτήρες του έργου.

Σας ευχαριστούμε που παρακολουθείτε το «Θέατρο της Δευτέρας» και υποστηρίζετε το ΚΕΠ.

“The School for Wives” by Moliere.

“The School for Wives” a theatrical comedy written by the French playwright Moliere  and considered by critics one of his best, we selected for this week’s “Monday’s Theater”.

The play depicts a character who is so intimidated by femininity and women, only to be punished for that by life.

The performance we are about to watch was presented from ERT (Greek Television) in 1979. The translation from French is by Kostas Varnalis. Giorgos Emirzas and Dafni Tzaferi are the directors.

We thank you for watching “Monday’s Theater” and for supporting the Greek Cultural Center.