top of page

National Herald: Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ: Νίκες για τους «νέους»

Ο Αστέρας έπαιξε: Αγγελής Παναγιώτης, Γκόβας Νίκος, Λιόλιος Αντώνης, Λυκόκας Λουκάς, Magyar Wesley, Παχής Ευάγγελος, Ράπος Ηλίας, Θεοφιλάκος Φαίδων, Θεοφιλάκος Παναγιώτης, Τσακίρης Ευάγγελος, Ζέρβας Δημήτριος, Meqemeja Enri.

Με νίκες των νεοσύστατων Κόσμος Γιουνάιτεντ και Αστέρας GCC συνεχίστηκε με τη δεύτερη αγωνιστική στην 3η κατηγορία του το Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ. Ο Κόσμος επικράτησε με 6-1 της Hicksville και έκανε το «2 στα 2», ενώ ο Αστέρας ξεκίνησε με το… δεξί το πρωτάθλημα και την παρουσία τους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ομογένειας νικώντας με 3-2 της NYCD Boldest Soccer FC.

Κόσμος Γιουνάιτεντ: Νέος περίπατος του Κόσμος Γιουνάιτεντ Μετά την 9άρα της πρεμιέρας ο Κόσμος Γιουνάιτεντ έριξε μία 6άρα στην Hicksville (6-1) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 3ης κατηγορίας του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ, κι έκανε το «2 στα 2». Κανονικά πρέπει να τονίσουμε πως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι πρωτοπόρων αλλά με το τελικό 6-1 στα… μάτριξ δεν θα πείσουμε κανέναν. Απλά θα επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά την ατάκα του ομογενή -κορυφαίου- μεγαλοπαράγοντα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα πως «ο Κόσμος με τους παίκτες που έχει αν έχει συνοχή θα πάρει την άνοδο… περίπατο». Ετσι όπως πάει μάλλον θα βγει αληθινός στην… προφητεία του, ειδικά αν συνεχίσει τέτοιες εμφανίσεις όπως με το Hicksville. Χωρίς υπερβολή τα παιδιά των Ανδρέα Τούρο και Κώστα Τρουλλούρη έπιασαν καταπληκτική απόδοση από το πρώτο λεπτό μέχρι τη λήξη του αγώνα. Μάλιστα αν είχαν και λίγη τύχη το σκορ θα ξέφευγε παραπάνω από τα 9 που έβαλαν στους αστυνομικούς στην πρεμιέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πιτσιρικάδες του Κόσμος που προέρχονται από τις Ακαδημίες Κόσμος του Ανδρέα Τούρου συνδυάζονταν με κλειστά μάτια. Πολλές φορές πετούσαν την μπάλα μπροστά και κάποιος συμπαίκτης του πεταγόταν και έκανε φάση. «Δουλεμένες ‘κομπίνες’, συνδυασμοί μελετημένοι και μία καλοκουρδισμένη και καλοδουλεμένη ομάδα. Από αυτές που χαίρεσαι να βλέπεις. Μικρά παιδιά, νεαρά και παίζουν τόσο σωστό ποδόσφαιρο, μπράβο», μερικές από τις ατάκες των αντιπάλων μετά τη λήξη του αγώνα.

Ολοι οι παίκτες του Κόσμος διακρίθηκαν εξίσου. Το σκορ άνοιξε ο Alexis Santa με ένα καταπληκτικό γκολ, αποτέλεσμα συνδυασμού από τους Karl, Rashid και Γιάννη Τρουλλούρη με τελικό αποδέκτη τον Alexis Santa που «σκότωσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Karl έκανε το 2-0 για να επιστρέψει στο σκοράρισμα ο Alexis Santa με το 3-0. Οι αντίπαλοι μείωσαν σε 3-1, με το ξεκίνημα της επανάληψης για να ακολουθήσουν τρία ακόμα ελληνικά γκολ: Ο Rashid έκανε το 4-1, ο Γιάννης Τρουλλούρης το 5-1 και το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Rashid με κεφαλιά. Ο Κόσμος αγωνίστηκε με τους: Αγγελίδης, Γεωργίλλη, Θεόδωρο Λαμπαδάριο, Θεοτοκά, Rashid, Bryan, Γιάννη Λαμπαδάριο, Γιάννη Τρουλλούρη, Cesar Karl Germain, David, Souni, Alexis Santa, Κώστα Τρουλλούρη, Mark.

Ελαμψε από την ανατολή του ο Αστέρας «Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» τότε ο Αστέρας GCC έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Η νεοσύστατη ομογενειακή ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ με νίκη και μάλιστα με 3-2. Απέναντι σε μία σαφέστατα πιο έμπειρη, πιο πεπειραμένη και πιο σκληρή ομάδα (όπως είδαμε στην πρεμιέρα με τον Κόσμος) η ομογενειακή μας ομάδα πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη με 3-2, επί της NYCD Boldest Soccer FC.

Η ελληνική ομάδα αν και κατέβηκε στο παιχνίδι με την NYCD Boldest Soccer FC με πολλές απουσίες βασικών παιχτών -μεταξύ των οποίων και τον πρώτο προπονητή της, Βαγγέλη Λεβαντή- κατάφερε να «κρύψει» τα κενά της και να παρουσιάσει ένα πολύ καλό, δεμένο και καλοδουλεμένο σύνολο. Ξεκίνησε πολύ δυνατά προκειμένου να αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς και να εκμεταλλευτεί την κακή ψυχολογία τους από την 9άρα που δέχθηκαν από τον Κόσμος Γιουνάιτεντ. Ετσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ηλία Ράπο ύστερα από πάσα του Φαίδωνα Θεοφιλάκου. Ο αντίπαλος με ξεκούραστους παίκτες και πολλές αλλαγές πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 1-2. Η κίνηση του Γιώργου Παπαποστόλου να βάλει τον Enri στο κέντρο και να αναδιατάξει την άμυνα άλλαξε άρδην την εικόνα του Αστέρα. Τον… φώτισε. Από εκτέλεση φάουλ ο Παναγιώτης Αγγελής έφερε το ματς στα ίσια και στο τελευταίο δεκάλεπτο από πάσα «πάρε – βάλε» του Φαίδωνα Θεοφιλάκου ο Αγγελής διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Ενα αποτέλεσμα που ήταν το «θέλω» κάθε παίκτη και φιλάθλου του Αστέρα. Στην πρώτη του εμφάνιση σε γήπεδο πήρε τη νίκη και τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές της ομάδας ευχαριστούν τους φιλάθλους για την στήριξη που τους παρείχαν. «Και συνεχίζουμε…», όπως είπαν στο τέλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ GCC: Αγγελής Παναγιώτης, Γκόβας Νίκος, Λιόλιος Αντώνης, Λυκόκας Λουκάς, Magyar Wesley, Παχής Ευάγγελος, Ράπος Ηλίας, Θεοφιλάκος Φαίδων, Θεοφιλάκος Παναγιώτης, Τσακίρης Ευάγγελος, Ζέρβας Δημήτριος, Meqemeja Enri.

Λέρος: Πλήρωσε τις απουσίες Οι South Jamaica Portuguese είναι από τους αντιπάλους που επιστρατεύουν κάθε μέσο για να φτάσουν στην νίκη και ειδικά απέναντι στη Λέρο που τους έχει κόψει πολλές φορές το δρόμο προς την επιτυχία έχουν πολλά… προηγούμενα. Ετσι κατέβηκαν υπέρ-ενισχυμένοι και πολύ… δυναμικοί. Απέναντί τους η Λέρος με πάρα πολλές απουσίες βασικών αλλά και αναπληρωματικών παιχτών, ενώ εκτός… αποστολής ήταν και ο προπονητής των νησιωτών, Τάκης Ρίζος. Αν σ’ αυτά προστέσουμε και τον έναν αντί για τρεις διαιτητές που βάση κανονισμών έπρεπε να είναι στο γήπεδο τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ήττα με 9-3 της Λέρου. «Ηταν παιχνίδι που περιμέναμε την γκέλα γιατί μας… μισούν (γέλια), γιατί εμείς είχαμε πάρα πολλές απουσίες», η αρχική τοποθέτηση του κ. Ρίζου που συνέχισε λέγοντας «η ήττα είναι στο πρόγραμμα απλά δεν ήθελα από τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Δεν πειράζει. Σηκώνουμε το κεφάλι και προχωράμε παρακάτω. Ευχαριστώ τα παιδιά που προσπάθησαν για το καλύτερο και τους φιλάθλους που τα στήριξαν και τους ζητώ συγγνώμη για την βαριά ήττα. Θα επανορθώσουμε».

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page