top of page

Hellenic Art Festival


Η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας σας προσκαλεί σε μία εβδομάδα, γιορτή Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στη ΝΥ το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Στις 6, 7, 8, και 11 Ιουνίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 75 βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (26-80 30th Str, Astoria NY 11102)

Οι θεατρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο θεατρικές παραστάσεις, βασισμένες στον παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο

Την ξεκαρδιστική κωμωδία του Κωνσταντίνου Δόικου, "Οι Κληρονόμοι" , θα παρουσιάσει το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων « Λόγος & Πράξη» της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 4:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό της Αρχιεπισκοπής (27-09 Crescent Str., Astoria NY, 11102). Σκηνοθεσία της Ιωάννας Κατσαρού. Παίζουν οι: Κατερίνα Αλεξάκη, Μαρία Καραμάνου, Μαρία Κληρονόμος, Βασίλης Μιχαϊλίδης, Δημήτρης Μπονάρος, Μαριέττα Πυλαρινός, Πέτρος Πιτσιλός, Δημήτρης Ρομποτής, Αλεξάνδρα Σκένδρου, Δώρα Φιοτοδημητράκη.

"Χαμόγελο στα χείλη" είναι ο τίτλος της κωμωδίας του Κωνσταντίνου Δόικου, που θα παρουσιάσει το θεατρικό εργαστήρι των παιδιών της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στις 3:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό της Αρχιεπισκοπής (27-09 Crescent Str., Astoria NY, 11102). Λαμβάνουν μέρος οι: Έλενα Καμπέρης, Ιαπετός Ζουλάκης, Αλεξάνδρεια Γιαννόπουλος, Χαρούλα Κατσανεβάκη, Τζένα Κινάνη, Γεωργία Καλιαμπάκος, Λίλη Καλαλάνγκ, Νεφέλη Κυρίτση σε σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσαρού.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 7:00 μ.μ.. ελάτε να τραγουδήσουμε με την χορωδία της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, την Ελένη Ανδρέου και τον Τάσο Παπαϊωάννου. Χιακή Ομοσπονδία, 44-01 Broadway, Astoria NY 11103

Ένα χορευτικό ταξίδι στις ομορφιές της Ελλάδας και του Πόντου με την Μαρία Μεζάρη στο τιμόνι θα απολαύσετε την Παρασκευή στις 10 Ιουνίου 2016. Έντεκα χορευτικά συγκροτήματα θα μας σεριανήσουν από την Μακεδονία μέχρι την Πελλοπόνησο. Χιακή Ομοσπονδία, 44-01 Broadway, Astoria NY 11103

Μικροί καλλιτέχνες που εκολάπτονται στο εικαστικό εργαστήρι της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας θα έχουν την ευκαρία να εκθέσουν τα έργα τους από τις 6 μέχρι τις 11 Ιουνίου στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια. Επίσης συμμετοχή έχουν και οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού Θεσσαλονίκης οι οποίοι έστειλαν τις δικές τους δημιουργίες. Η δημοπρασία των έργων θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Χιώτικο Σπίτι (44-01 Broadway, Astoria NY 11103).

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 2:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό της Αρχιεπισκοπής (27-09 Crescent Str., Astoria NY, 11102) θα ανοίξει για το κοινό η έκθεση βιβλίου όπου σε συνεργασία με το Hellenic Book Club θα φιλοξενήσουμε τίτλους βιβλίων για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

«Στόχος μας είναι το φεστιβάλ ΤΙΜΑΡΕΤΗ να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης. Να φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, όπως εκθέσεις, φεστιβάλ, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις. Επίσης να φιλοξενεί και καλλιτέχνες της ομογένειας. Έτσι να δίνετε η δυνατότητα σε όλους, να γίνονται κοινωνοί ποικοίλων πολιτιστικών δραστηριότητων από την Ελλάδα και όχι μόνο» ανέφερε ο Συντονιστής του Φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Δόικος.

Η ιδέα αυτή γεννήθηκε με σκοπό: τη διάδοση της Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού, την εκστρατεία ανεύρεσης χρηματικών πόρων για την ανάπτυξη και υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, τη δωρεάν εκπαίδευση παιδιών, οικονομικά αδύνατων οικογενειών, μέσω του προγράμματος της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, Sponsor a Child και την οικονομική βοήθεια για τη σίτιση μαθητών σε ελληνικά σχολεία στην Ελλάδα, μέσω του Hellenic Relief Foundation.

Για τους παραπάνω λόγους το Ελληνικό Φεστιβάλ Τέχνης «ΤΙΜΑΡΕΤΗ» είναι αφιερωμένο στα Παιδιά, υπογράμμισε η διευθύντρια της Ακαδημίας, Δήμητρα Βαρσάμη.

Τιμαρέτη

Κόρη του ζωγράφου Μίκωνα, έζησε κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. Η Τιμαρέτη απαξιώνει τα καθήκοντα των γυναικών για να ασκεί την τέχνη του πατέρα της. Ήταν γνωστή στην εποχή της για έναν πίνακα της Αρτέμιδος που βρισκόταν στην Έφεσο για πολλά χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους:

Διοργανωτής:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική εταιρία) 25-50 Crescent Street, Astoria, NY 11102 Τηλ: 917.603.4437

Συντονιστής Φεστιβάλ: Κωνσταντίνος Δόικος Τηλ: 516.637.6807

Ελισάβετ Τζουμάκα Τηλ: 917.209.3330

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page